Optredens

23 februari 2020: Marktpleinkerk Hoofddorp

Tijdens deze avondzangdienst in Hoofddorp mochten we als koor zingen voor een enthousiaste gemeente. We werden warm ontvangen met een heerlijke kop koffie en alles was tot in de puntjes geregeld.
Allerlei bekende liederen hebben we samen met de gemeente gezongen en dat geheel hebben wij verder mogen invullen met onze nummers in de aanloop naar Pasen. Van het intense “Lenten Meditation” en het vrolijke “Yesterday, Today, Tomorrow” vulden we de dienst verder met het gedragen “Nearer, my God to Thee” naar ons hoopgevende slotlied “Out of love”. 

Samen met de gemeente mochten we de dienst zingend afsluiten met “When you walk through a storm”. De vele complimenten en het hartelijke applaus achteraf maakten dat we graag weer in Hoofddorp terugkomen! Dat doen we op 25 december aanstaande!

 

25 december 2019: Kerstdienst Dorpskerk Leimuiden

Op eerste kerstdag 2019 zongen we in Leimuiden. We hebben daar ongeveer anderhalf jaar geleden ook al eens gezongen en het voelde als thuiskomen. Wat een welkom!

Na de dienst reageerden veel mensen erg enthousiast. Een oudere dame vond vooral Bethlehem’s stal erg leuk; het herinnerde haar aan de Zondagsschool. Er waren ook veel mensen aanwezig die zelf in een koor zingen. Zij vonden vooral onze uitvoering van het Hallelujah van Händel spectaculair. Na de dienst was het erg gezellig bij het koffiedrinken.

Het was een ontspannen optreden, we kijken al weer uit naar het volgende!

 

24 december 2019: Kerstavond Andreaskerk Dordrecht

Anderhalf jaar geleden werden wij uitgenodigd om op kerstavond 2019 in Dordrecht in de Andreaskerk te komen zingen. De oud-predikant van Woubrugge ging daar die avond voor. We werden op de piano begeleid door pianist Arjan Dekkers uit Dordrecht. Dat was even wennen.

Een stampvolle kerk, een geweldige preek en een (al zeggen we het zelf) sprankelend optreden luidden in Dordrecht het Kerstfeest in. Vooral het lied Going to Bethlehem paste zeer goed bij het thema van de dienst. Te oordelen naar het applaus dat na elk lied weerklonk, hadden de kerkgangers het erg naar hun zin. Een mevrouw complimenteerde vooral de mannen, die inderdaad goed op dreef waren.

Kortom:  Dordrecht, bedankt voor de uitnodiging!

 

12 oktober 2019: Jubileumconcert Mari’an van Loon 30 jaar in de muziek!

Onze dirigente Mari’an van Loon zat 30 jaar in het vak! Met een prachtig concert waarin zij haar muzikale levensverhaal met ons en vele anderen wilde delen, genoten wij van allerlei verschillende muziekstijlen. Ze gaf ons hiermee een inkijkje in haar carrière, wat wij niet eerder zo mochten meemaken. Het was een heel bijzondere, intieme avond.

We voelen ons nog steeds vereerd dat wij hierin een plekje kregen door als koor twee liederen te zingen met Mari’ans andere koor Trattori Cantanti. Zowel de samenwerking als het zingen waren heel plezierig!

Dank je wel, Mari’an, voor je openhartigheid, je vertrouwen, je humor, je begeleiding en ondersteuning. We hopen dat je ons nog heel lang wilt begeleiden!

 

15 juni 2019: Waterrecreatiedag Woubrugge

Samen met Trattori Cantanti hebben wij een optreden mogen verzorgen met allerlei meezingnummers met als thema ‘water’.

Wat een feest was dat! Onder de bezielende leiding van onze pianist Wilfred Boerefijn hebben we als koren genoten van het zingen en heeft ook het publiek enthousiast meegezongen!

Na afloop kregen we volop complimenten en enthousiaste reacties.
We hopen natuurlijk dat zich naar aanleiding van onze optredens nieuwe leden bij ons aansluiten. Van harte welkom!!!

 

 

9 juni 2019: Gereformeerde kerk, Woubrugge

We waren al lang geleden uitgenodigd om op te treden in de Dorpskerk van Woubrugge. Kort van tevoren kwam het verzoek van de kerkenraad of het optreden kon plaatsvinden in de Gereformeerde Kerk met wat meer Nederlandstalig repertoire dan normaal. Dat vonden wij natuurlijk prima. Repertoire gewijzigd, piano geregeld en we waren er helemaal klaar voor.

In een stampvolle kerk hebben wij een fantastisch optreden verzorgd. We hadden er echt zin in en de toehoorders waren razend enthousiast.

Veel positieve reacties gehad ‘met passie gezongen’. De organist improviseerde vrolijk met ons mee en na de zegen hebben we nog een toegift gegeven met een spetterend  Bless the Lord, o my soul!

 

18 mei 2019: Korendag Sassenheim

Vandaag hebben wij mogen zingen tijdens de korendag in Sassenheim. We hebben genoten van alle koren die in onze rondes zongen. De kwaliteit, het enthousiasme en de grote muzikaliteit bleven ons bij.

We hebben gelukkig ook ons publiek kunnen raken met de grote variatie aan nummers die we zongen.

Achteraf kregen we de meest uiteenlopende complimenten variërend van: “Wat hebben jullie prachtig gezongen, het raakte me echt!” tot: “Wij zingen dit lied ook met ons koor, maar jullie zijn echt goed! Jullie stralen echt iets uit dat binnenkomt!” Heerlijk om te horen en mooie complimenten! We komen de volgende keer graag terug!

 

21 april 2019: Woudse Dom Rijnsaterwoude

Op eerste Paasdag hebben we gezongen in de Woudse Dom met zijn prachtige akoestiek! We hebben genoten van het gezang van onze mannen, die het Onze Vader op een mooie en intieme manier ten gehore hebben gebracht. 

Vol overtuiging en met veel plezier hebben we met ons lied “Bless the Lord” de dienst afgesloten.
We zijn dankbaar dat we op deze Paasmorgen, samen met alle aanwezigen in Rijnsaterwoude, mochten vieren dat Jezus is opgestaan!

 

14 april 2019: Protestantse Gemeente Zevenhoven

Wat een mooie start van de stille week hebben we vanavond beleefd. We werden hartelijk welkom geheten in de Dorpskerk in Zevenhoven. Ook de aankondiging van onze komst deze avond gaf ons het gevoel van een warm welkom en schiep hoge verwachtingen.

Onder leiding van onze dirigente Mari’an van Loon en organist Hugo van der Meij hebben we samen mooi en intens gezongen over de weg vanuit de uittocht uit Egypte naar het lijdensverhaal. Het geheel was erg indrukwekkend.

Ook de gemeente was onder de indruk, hoorden we na afloop. We danken iedereen voor de complimenten en komen graag nog eens terug!