Bubbels tijdens de repetitie??

img-20160908-wa0005

Een flesje water en een slangetje behoren sinds kort naast de koormap ook tot de uitrusting van de koorleden wanneer ze naar de repetitie gaan. Het eerste kwartier zijn er nog weinig zangtonen, maar voor de scherpe luisteraars wel bubbels te horen. Maar wat heeft dit nu met zingen te maken?

Volgens degenen die een professionele workshop hebben gevolgd, waaronder onze dirigente, is de Lax Vox methode een waardevolle techniek die verschillende eeuwenoude zangoefeningen met elkaar combineert. Het maakt de stembanden flexibel om zowel in de laagte als hoogte een groter bereik te behalen en tegelijkertijd wordt de ademsteun geoefend. Benieuwd naar de invloed van deze zangtechniek? Bekijk de agenda waar en wanneer het volgende optreden gepland staat of vraag een optreden aan via het contactformulier.